Translate

CURRÍCULUM

El Cor EURIDICE es va crear l’any 1993 amb la voluntat d’oferir als alumnes i exalumnes de l’Escola Municipal de Música de  les Borges Blanques, la possibilitat de formar un cor de cambra. Iniciat com a cor mixte s’ha consolidat però com a cor femení.

L’any 1994 va participar en l’enregistrament del CD de la cantata “Fills del segle” del compositor Albert Guinovart. També ha actuat amb la Jove Orquestra Simfònica del Conservatori de Berna (Suïssa), l’Orquestra de Cambra d’Agramunt (OCA), The Maidstone Youth Singers (Anglaterra), agrupacions de les comarques de Ponent, Cor Kodaly (Cervera), Cor Novaura (Barcelona).

L’any 2006 assumeix la direcció Dolors Ricart amb la qual s’amplia el repertori des de gospel, versions de pop i rock fins a música del segle XX.

L’any 2010, es convida el director eslovac Robert Faltus per treballar la música popular d’Eslovàquia i Txèquia. El mateix any es participa com a cor pilot al Fòrum de directors: ”El concert espectacle: La bomba de Mateu Fletxa” organitzat per la FCEC.

El 2011 forma part de l’espectacle “Vi sonor” del compositor Carles Santos interpretant peces inèdites creades per l’espectacle a les vinyes Mas Blanch i Jové (La Pobla de Cèrvoles) i participa al XIIIè Festival Música de Tardor. Orgues de Ponent i del Pirineu.

El 2012 participa a l’acte “El diàleg de les veus” celebrat a la Sagrada Família.


El 2013 i 2014 sota el guiatge de Dolors Ricart, torna a participar en el Festival Música de Tardor. Orgues de Ponent i del Pirineu conjuntament amb Arnau Farré. Destaquem les diverses col·laboracions amb el Cor Jové Fusió de Sant Cugat del Vallès, Cor Cal.líope de Reus, Schola Cantorum de Lleida i la Coral d’Avui d’Agramunt amb la qual actuen a la ciutat de Bilbao.


El 2015, es caracteritza pels concerts en espais únics, amb personalitat i característiques acústiques  ben especials: Museu Arqueològic de Catalunya, Cisterna del Convent d’Agramunt, Biblioteca- Fonoteca de l’Auditori Enric Granados, Pavelló Francesc Macià de les Borges Blanques en la Cantata 1714-2014.300 anys vencent, Espai Orfeó de Lleida, dins la Temporada de tardor 2015.
Dirigeix DOLORS RICART AMANÓS

Nascuda a Agramunt. Inicia els estudis musicals amb el piano i el violí i s’especialitza en direcció de cors i posteriorment en direcció d’orquestra. Ha dirigit diverses formacions com la Cobla Jovenívola d’Agramunt, la Coral d’Avui i el cor de la Universitat de Lleida. Ha col.laborat amb el Centre de Titelles de Lleida, amb l’Aula de Teatre de Lleida, el cor de veus blanques Actea, The Maidstone Youth Orchestra (Kent, Anglaterra), entre altres.

Actualment té al seu càrrec les orquestres del Conservatori Municipal de Música de Lleida i el cor de veus blanques Euridice  de Les Borges Blanques. Amb l’Orquestra Simfònica, a més dels concerts habituals, col·laboren en diversos projectes com Auditori i Conservatori Eduquen com també en concerts escènics, amb la intenció de fer arribar la música a un públic més ample. Amb el cor Euridice orienta el seu treball en la recerca de nous llenguatges, entenent la música com a mitjà d’expressió artística vivencial i global.